Ny missionær ansat

Konfirmanders møde med kirke og kristendom kan få en helt afgørende betydning. Det gjorde det for Henrik Topsøe, der begynder som ny missionær på Midt- og Vestsjælland den 1. februar. Der bliver velkomstfest 8. februar kl. 19.

“Jeg blev så tændt af at læse i Bibelen og høre om Gud, at jeg gerne ville være præst. Efter min konfirmation spurgte jeg min præst, om han ville undervise mig i Bibelen. Lige indtil hans død mødtes vi jævnligt for at studere Bibelen sammen. Han har haft en stor betydning for, at jeg i dag tror på Jesus og ønsker at bruge mit liv på at følge og tjene ham,” fortæller Henrik Topsøe, der er 35 år og bor i Flakkebjerg lidt uden for Slagelse.

Planerne om et teologistudium blev liggende i skuffen. Der skete nogle ting, som gjorde, at han ikke kunne se sig selv som præst i folkekirken. Han begyndte i stedet at læse religionshistorie.

“Det var det tætteste, jeg kunne komme på et teologistudium,” fortæller Henrik Topsøe, der blev færdig som religionshistoriker fra Syddansk Universitet i 2015. I flere år arbejdede han som gymnasielærer, samtidig med at han gik rundt med kald til at forkynde og fortælle mennesker evangeliet.

En dag så han stillingsopslaget som missionær på Midt-og Vestsjælland, og det har nu givet ham mulighed for bruge det kald, han har fået af Gud.

Han ser frem til at virke som missionær og formidle Bibelens budskab til mennesker, netværke over en kop kaffe og være med til at lave nye kristne fællesskaber på Vestsjælland.

“Jeg kan lide at snakke med alle mennesker, så længe jeg kan være Kristustro,” forklarer den kommende missionær, der kommer i Vestsjællands valgmenighed. I fritiden spiller han computerspil, ser Formel 1, går lange ture og cykler.